søndag 27. juni 2010

NAM- hjemmelagde knekkebrød!

Bildet har jeg lånt fra: http://www.tv2underholdning.no/suntoggodt/mimmis-knekkebroed-2689746.html

Hos mormor har vi blitt servert hjemmelagde knekkebrød flere ganger, og hver gang spiser vi henne omtrent ut av huset... Nylagde, med brunost...mmmmm.... :-)

Her er oppskriften jeg fikk av henne, samt noen gode tips jeg fikk med meg på veien. Lurt å gå til innkjøp av skikkelig bakepapir om du skal i gang med dette. Enten teflonpapir eller silikonunderlag, ellers løsner ikke knekkebrødene fra papiret... Du kan også sjonglere litt med hva du har i deigen, så lenge mengden tørt er den samme. :-)

2 dl sammalt rugmel, grov
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø
2-3 ts salt
7 dl vann

Alt blandes, og la det så stå og svelle i ca 20 minutt. Da blir det lettere å få tynt utover platene. Bruk 3 brett med godt papir på, del deigen, og klapp den ut med en slikkepott. Det skal være ganske tynt! Stek alle brettene i varmluft på 175 graderi 10 minutt. Ta dem ut, og del opp i stykker med en skarp pizzarulle. Stek videre i 35 minutt, kun 150 grader de siste 15 minutt. Tørk så knekkebrødene videre på restvarmen med døren på gløtt.

Lykke til og god appetitt! :-)

3 kommentarer:

  1. Godt du kan lage egne nå, så varer våre litt lenger... Et lite tips til bakepapir, 3 ark teflonpapir kostet 99,- på Clas Ohlson. Vanlig bakepapir utvider seg når det blir vått, og krymper når det tørker. da blir knekkebbrødene "krøllete". Men de smaker like godt!!!Jeg brukte Maisgryn/ Polenta, og Sammalt Hvete, hadde for lite av noe av det andre.Ble brukende det og. Blir røra litt våt etter svelling, ta i litt sammalt hvete el. lign.
    Hilsen Myrsnipemormor

    SvarSlett
  2. Hei hei. kjekt å se deg inn på her ;-) Det er kjempegodt med hjemmelagde knekkebrød. Her hos oss er derimot favoritten (nå for tiden) grove vafler i stedet for brødskiver, yami..
    Hils gjengen

    SvarSlett