fredag 15. april 2011

April- og tid for frø

(alle bildene er hentet med tillatelse fra solfang.no)


Da er vinteren virkelig over! Og godt er det...for nå er jeg klar for våren :-)


Sist helg tilbragte vi flere timer ute i sola, og har fått ørlite brunfarge istedenfor den lysegrønne vinterfargen. Det spirer og gror både i hagen og i vinduskarmen, og nå er det jammen straks påske!


Fikk inspirasjon fra Søster i sørøst som hadde laget egne småpotter i avispapir og sådd frø- det har jeg jo tenkt på i årevis, men aldri kommet så langt. Nå gikk jeg rett inn på solfang.no og fant masse spennende! Kjøpte både pottelager, og massevis av fine frø. Hvis jeg får til dette, kommer det til å blomstre både hjemme og på hytta! :-) Da blir det røde solsikker, atlasblomster, prydgress og blomkarse. Pluss masse annet stilig...ser jo nå at det jeg valgte ut går i rosa alt sammen! Hvordan kan det ha seg? :-)


Pottelageren er et miljøvennlig alternativ til små potter, som man lager selv i avispapir. Man sår rett oppi dem, og når planten skal ut i hagen, setter man ut hele avispotta. Det skal være veldig enkelt, og så holder den på fuktigheten, slik at den lille, sarte spiren ikke tørker ut. Det er jo litt vesentlig. :-)Det var et par planter jeg syntes var nydelige, men som jeg ikke turte ta sjangsen på...er jo tross alt en novise i hagesammenheng! Stjerneskjerm og stokkroser virker fristende...er det noen der ute som har erfaring med sånt?

Her skal det bugne av blomster i sommer...men frem til sola og varmen er her på skikkelig, så blir det å kikke etter spirer i vinduskarmen. Det er jo halve moroa! :-) Kanskje det er flere enn meg som fikk lyst å så et frø nå?


APRIL

Melodi: Blåveispiken


Den siste snøen som fins i skaret,

den tiner jeg, for jeg er april.

Jeg gir deg blåveis i bekkefaret

og regn og solskinn og mere til.

3 kommentarer:

 1. Jeg sier/tenker hver vår at iår skal jeg ikke plante/kjøpe noe som helt til hagen...i plantevei. Vi reser så og si hver sommer hjem til Sverige å her står plantene å regner/tørker vekk... Hver vår sår jeg og kjøper jeg planter, for vi er jo tross alt hjemme til midten av juli...da ferien starter!

  Kos deg i påsken, Klem Anna

  SvarSlett
 2. Takk i like måte! :-)

  Ser ut til å bli en flott påske...så langt!

  SvarSlett
 3. Jaaa, vi liker våren!
  Husker jeg så blomsterFinn bruke en sånn til å lage potter da jeg gikk hjemme med H. Har ikke kommet lenger, men blir gjenbruk av plastpotter her. Tomater og agurker, kan jo bli spennende :p

  Gooood påske!!
  klem

  SvarSlett