tirsdag 10. mai 2011

Bursdag, brød og blodskutt øye...

For en snill mann jeg har!

Jammen ble jeg ikke overraska med en hvit KitchenAid da jeg hadde bursdag nå nettopp! :-) Det er vel en viss fare for at jeg har snakket varmt om en sånn leeenge...så da var han kanskje lei av alt maset? Eller så har han lyst på nybakt brød oftere?
Iallefall står nå maskinen på kjøkkenbenken, og jeg er i gang med å teste ut brødbakingen. Han ønsker seg GROVE brød, men det må jeg ta når jeg er blitt litt mer rutinert. Foreløpig er det Regal sine solsikkebrød jeg prøver meg på. Og så putter jeg oppi litt ekstra digg...valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner. :-) Da blir brødene så saftige og gode - og holder seg myke noe lenger enn ellers.

To brød, altså ett kilo mel, er det maskinen tar i hver omgang, men jeg har ikke lyst å bake større porsjoner uansett. :-)

Et ekstra, lite baketips: Tupperware har noen fantastiske former i silikon! Brødet glir lett utav formen, og ingenting kliss! Kan med fordel testes ut! :-) Nå er de i brunt...som den til høyre på bildet.

En blid bakekamerat har jeg også med på kjøkkenet. Hehe...litt liten enda til å hjelpe, men stor nok til å synes det er stas å være der det skjer noe! :-D

Når det gjelder det blodskutte øyet, så er det rammet av rusk! Mye vind her på toppen i helgen, og da var det et rusk som så sitt snitt til å havne et sted i mitt høyre øye. Og det vil ikke ut! :-( Trass i intens spyling og nå til slutt legebesøk. Nå drypper jeg og smører med salve, for øyet er ømt og hovent. Huff...føler ikke for å vise meg ute blant folk akkurat nå, så der ryker visst treningsstatistikken! Krysser fingrene for at denne salven snart virker! :-)

Ha en riktig fin tirsdag videre!


3 kommentarer:

 1. 1) Kitchen aid er lekkert
  2) ingenting er bedre en heimeavla brød
  3) God bedring til øyet ditt!
  Klem fra LIV, som synes det er hyggelig å se deg på bloggrullen :-)

  SvarSlett
 2. Kjempeflott, og glir jo rett inn på kjøkkenet deres :) Sammen med solstråla på gulvet ;) Herlig med masse nøtter og digg oppi, tenker gubben er fornøyd nå!
  Usj, hørtes ikke godt ut med det øyet :(
  Håper salven hjelper ja!!! God bedring!

  SvarSlett
 3. Hei du!
  Så kjedelig med øyet! Håper det gir seg snart. Likte kjøkkenmaskinen, da!! Lekker!! Den kan pynte kjøkkenbenken når den ikke er i bruk;-)
  PS. Ser favorittkoppene mine er med på bildet også:-)

  SvarSlett