onsdag 21. oktober 2009

Søndagstur: Sverd i fjell


Lenge har eldstemann ønsket en søndagstur til sverdene til Fritz Røed ved Hafrsfjord, og i flott, klart høstvær ble det en fin tur.

Minsten havnet i bæremeis for første gang, så det var godt at turen ikke var for lang.


Nå så det ikke ut til at han led noen nød i meisen- humøret var stort sett på topp!


Storebror brukte tiden i fjæra, og fant flotte skjell og var strålende fornøyd med det...



Dog var han nokså skuffa over selve sverdene- de var jo ikke laget av GULL!!! hihi...


Flotte er de jo... og med kaffe og kakao på hver sin termos, ble dette en fin og enkel søndagstur.

Rabarbragrøt er ikke aller verst!

I frysen vår har vi endel rabarbra fra i sommer. Vi har ingen stor fryser, og derfor var tonen til husfar i går nokså streng... "Den rabarbraen skal ikke ligge til neste sommer!" :-)

I dag gikk jeg i gang med å koke rabarbragrøt, og den falt i smak hos alle, spesielt hos eldstemann på snart 6 år. Det er noe litt nostalgisk over rabarbragrøt...og en god smak av sommer. Sunt er det også, så her er det bare til å koke i vei!


1 kg rabarbra, renset og kuttet i små biter

300 gr sukker

2 ts kanel
8 dl vann

30 gr maisenajevning eller potetmel.

Kok opp rabarbra, sukker, kanel og vann til rabarbraen løser seg opp. Rør maisenamelet ut i litt kaldt vann, trekk gryta av varmen og rør i jevningen. Gi til slutt et raskt oppkok. Strø litt sukker på toppen for å hindre at det danner seg en seig snerk, og avkjøl grøten. Server med melk eller fløte, og selvsagt litt sukker...

Klar til å nytes...

fredag 2. oktober 2009

Dåpsengler



I dag våknet vi til isroser på terrassen og frostrøyk over vannet nedenfor huset... det er bare å innse at vinteren er her. Jeg har hatt lyst til å ta bilde av disse flotte englene, og i dag passet det så godt...av mange grunner.

Guttene har fått hver sin av myrsnipemormor, og de henger i vinduskarmen enten det er sommer eller vinter. Syns de er nydelige...